După pregătirea grădinii cu plante, însămânțarea gazonului, toaletarea plantelor după sezonul de iarnă, se trece la o altă etapă pentru ca grădina ta să se transforme în următoarele luni într-o   feerie de culoare.  Se va face, în această perioadă cosmetizarea grădinii. AGRO CS vine în sprijinul tău cu sfaturi profesioniste de care ar trebui să ții cont.

Piatră albă, scoarță de copac și folie antiburuieni

In zona de alei se poate monta piatră albă, astfel încât să dăm o impresie de curățenie gradinii. Sub plante se montează folie antiburuieni, care va opri creșterea plantelor nedorite. Această zonă de sub plante, se delimitează de gazon printr-un separator de gazon, iar în interiorul limitatorului se va împrăștia scoarță de copac sau mulch colorat. Deși contrastul între plate și piatră, estetic arată foarte bine, este de evitat punerea pietrei. Piatra are tendința de a acumula căldură, astfel se menține o temperatură ridicată și pe perioada de noapte pentru plante, mai mult căldura acumulată peste zi în momentul în care se va face irigarea plantei, va crea un disconfort termic plantei care  va străbate planta de jos în sus. Din acest motiv se va folosi scorța sau mulch colorat. Cele două produse sunt naturale, care nu au tendința de acumulare de căldură. Beneficiu major, în afară de cel estetic, este de absorbție a apei, înmagazinarea apei și menținerea unei temperaturi scăzute la nivelul de jos al plantei. Scoarța de pin mediteranian mai are o componentă de tanin care va crea o barieră împotriva dăunătorilor. Astfel, dăunătorii târâtori nu vor mai invada planta.

Mulch-ul colorat, dă frumusețe grădinii

Mulch-ul colorat are aceleași beneficii ca și scoarța, în plus fiind colorată are un avantaj estetic major. Mulch-ul poate avea culoare roșie – orange – maro – galben. Colorantul care este folosit la producția lui este natural, nu produce reacții alergice dacă este ingurgitat de animale.

Fertilizarea gazonului

Pentru suprafețele care au gazon, după refacerea covorului care a fost distrus de sezonul de iarnă, începem fertilizările uzuale. Acestea se pot face fie cu fertilizant de sezon cu eliberare controlată, din gama Garden Boom, sau pot fi fertilizari de scurtă durată, 3-4 săptămâni, cu noua gamă Agro Profi. Avantajul noului produs de fertilizare Agro Profi  este   că toată componenta fertilizantului N-P-K și microelemente sunt cuprinse într-o singură granulă. Astfel, toată suprafața gazonului va primi uniform hrana care se disipă din granulă. Fiind o gamă foarte vastă  se vor găsi rețete pentru orice tip de gazon. Mai mult, granulația este foarte mică,  aproape invizibilă pentru pentru ochiul uman. Din acest motiv sunt   folosite cu succes pentru terenurile de golf și fotbal.

Grădina de legume se fertilizează

Să nu uităm pentru gradina de legume să folosim gama Natura, fertilizant și substrat natural, fără a avea impact chimic.

Fertilizarea mușcatelor

Luna Aprilie este inceputul îmbobocirii plantelor de balcon, petunia,  mușcate,  lobelia, etc . Toate plante curgătoare   cu inflorescență bogată. Floarea este o mare consumatoare de hrană, din acest motiv aceste plante   pentru a avea pe viitor inflorescențăa bogată  sunt mari consumatoare de fertilizant. Nu ezitați să le hrăniți corespunzător, dar nu abuzați pentru a nu produce un efect invers, de deteriorare a plantei. Trebuie să folosiți exact dozele recomandate. Folosind produsele corect, urmând câțiva pași ușor de efectuat, veți avea o grădină sănătoasă și frumoasă.

Produse din gama AGRO CS pentru grădina ta, în această perioadă:

  •    Scoarța Garden Boom
  • Mulch colorat
  •  Marmura albă
  • Fertilizant pentru mușcate
  • Lichid agro – organo mineral
  • Kristalon pentru plante de balcon
  •   Natura, substrat și fertilizant de roșii granulat
  • Fertilizant de gazon Garden Boom pree seed
  • NOU: Fertilizant din gama Agro Profi

Împreună facem  o lume frumoasă!

AGRO CS România oferă toate soluțiile necesare pentru a avea o grădină frumoasă.  AGRO CS România  este o societate de producție și  comercializare şi  face parte din structura transnațională  a societăţii pe acțiuni AGRO CS, care operează în Europa Centrală și  Est. Societatea, în  principal, este orientată în producerea și vânzarea de diferite tipuri de substraturi cu turbă, material de acoperire-decorare, îngrășăminte, seminţe de iarbă și alte produse pentru creșterea şi îngrijirea  plantelor.

AGRO CS România, Sat. Măndra, Comuna Măndra, Nr. 57B

 Tel.: +40 317 800 116/117 | Fax: +40 317 800 081

www.agrocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here