12 cadre militare din cadrul ISU Brașov au fost premiate de ATOP cu  titlul de excelență ”Pro Urbe” miercuri, 13 aprilie a.c. La eveniment au luat parte prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefectul județului Brașov, Lucian Pătrașcu, vicepreședintele Consiliului Judetean Brasov Șerban Tudorică, președintele ATOP Ciprian Sterpu, alături de alte oficialități.

  • Plutonierul adjutant Nyaradi Iacob a fost premiat pentru intervenția extrem de dificilă de la pasarela de la Șona unde au fost agățate trunchiuri de copac.  Echipa de intervenție a fost supusă riscului de a cădea în apa învolburată a râului Olt. Cu toate acestea, misiunea a fost dusă la îndeplinire cu succes, iar pentru merite deosebite i s-a acordat titlul de excelență “Pro Urbe” de către ATOP Brașov.
  • Și plutonierul major Zamfir Georgian Mirel a fost premiat pentru intervențiile la mai multe  misiuni cu un grad ridicat de dificultate, El a reușit să salveze un cetățean de origine americană dintr-o cameră inundată de fum din cauza unui incendiu violent, dar a salvat și viața unui bărbat ce a rămas încarcerat după un accident grav produs între un TIR și un autoturism.  Au mai fost premiați pompierii militari care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Este vorba despre:
  • Plutonier adjutant șef Surdu Cosmin
  • Plutonier adjutant șef Dascălu Adrian
  • Plutonier adjutant Spătaru Marius
  • Plutonier major Damian Cătălin Alexandru
  • Plutonier adjutant Mureșan Adrian Gheorghe
  • Plutonier adjutant șef Strâmtu Ioan
  • Plutonier adjutant Durlă Adrian
  • Plutonier Bidiga Andor
  • Plutonier adjutant Gârbacea Laurențiu
  • Plutonier adjutant șef Roman Sorin

Dotări noi la ISU Brașov

ISU Brașov  a fost dotat cu trei autospeciale noi, una destinată transportului personalului medical și a victimelor multiple, una pentru transportul echipei pirotehnice a salvatorilor militari, iar alta  pentru salvarea de la înălțimi. Dotarea a fost asigurată   prin Programul Operațional Infrastructură Mare -proiectul „Viziune 2020”, prin care s-au achiziționat 19 autospeciale și 18 platforme la nivelul IGSU și POR 2014-2020 – „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale-Regiunea Centru”. Valorea totală a autospecialelor achiziționate: 6,475,136.65 lei

  • Autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) are o capacitate de transport de 11 persoane, plus șoferul. Pe lângă rol de ambulanță, mai poate fi folosită pentru : transport medical de persoane supraponderale, transport de persoane de la și la locul intervenției, evacuare și relocare persoane din zonele de risc și alte misiuni similare. În acest moment, această autospecială este cea mai complexă ambulanță de care se poate folosi inspectoratul, putând fi folosită pentru asigurarea de asistență medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgență medicală de cod roșu, patru persoane cu urgență de cod galben, sau 6 persoane cu afecțiuni de cod verde.Ca și personal medical, autospeciala poate fi încadrată cu : 2 persoane în cazul misiunilor de rutină, acestea putând fi completate de un medic și un paramedic, în funcție de complexitatea misiunilor.  Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 958.219,30 lei.
  • Autoplatforma asigură  salvarea de la înălțimea de 45 de metri. Valoarea unui astfel de mijloc tehnic este de 4.167.732,24 lei (865.000 Euro/bucată). Brațul mobil permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de – 8,2 m. Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat.
  •  Autospeciala pirotehnică este destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă generate de: asanarea teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate; distrugerea cu ajutorul explozivului a podurilor de gheaţă şi/sau zăpoarelor de gheaţă; pentru distrugerea stâncilor sau a altor elemente ce pot bloca căile de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice. Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 1.349.185,11 lei. Noua autospecială pirotehnică este prevăzută cu următoarele echipamente: detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, echipamente şi accesorii utilizate pentru manipularea, transportul şi asanarea muniţiilor neexplodate, barcă pneumartică pentru trei persoane, lanterne, rucsacuri pentru transportul explozivilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here