Dacă ținem cont de declarații, șantierul de la podul de peste Olt de la Voila ar trebui să aibă activitate. În 29 august a.c., preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică,  a emis ordinul de reîncepere a lucrărilor.

  • „După doi ani de chin s-a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor. Toate problemele care au dus la blocarea proiectului au fost rezolvate. Urmează ca în maxim o lună să se demoleze podul existent. Acolo sunt condiţii speciale, pentru că demolarea prin implozie vor cădea în albia râului, iar acestea trebuie recuperate. După ce se va încheia această etapă, va începe şi construirea noului pod. Vom avea discuţii cu constructorul privind termenul de finalizare, dar eu estimez că noul pod fi gata anul viitor, în august sau septembrie. Va trebui ca pentru acest proiect să încheiem un act adiţional”, a declarat Șerban Todorică.

Soluţia tehnică agreată de proiectant și constructor vizează realizarea fundaţiilor pe cele ale actualului pod peste care se va monta scheletul metalic, care este la fața locului de peste un an.

Pod pentu baza NATO  
Peste podul de la Voila va trece și tehnica militară de la baza NATO de la Cincu. Este motivul pentru care a fost modificat proiectul inițial

  • „Au fost aduse proiectului unele modificări, astfel că pe noul pod vor putea trece încărcături militare de până la 100 de tone. De asemenea, au fost reanalizate şi elementele ce ţin de înălţime şi lăţime. Vorbim de un pod pe care vor trece transporturi speciale”, a mai explicat Şerban Todorică.

Noul pod va avea o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri, iar durata de exploatare va fi de 100 de ani. Finanţarea lucrărilor este asigurată prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, iar contractul de lucrări a fost semnat în luna ianuarie a anului 2021 cu Asocierea de firme SC Con-A SRL,  SC Con-A Operations SRL și SC Drum Inserv SRL.  Soluția privind demolarea, agreată și de Hidroelectrica, firma care s-a opus demolării conform proiectului inițial, este  implozia.

Ocolitoarea satului Cincșor

O altă problemă se referă la construcția drumului ce ocolește satele Cincșor și Cincu. Localnicii sunt total nemulțumiți de faptul că prin sate trec utilajele grele afectându-le proprietățile. Așa cum susține preşedintele Consiliului Judeţean Braşov,   proiectul este în etapa elaborării documentaţiilor tehnice.

  •  „Purtăm discuţii cu autorităţile centrale, astfel încât acest drum să fie realizat de Compania Naţională de Administrare Rutieră (CNAIR, n.r.), pentru că noul drum va trebui construit după normative tehnice superioare celor specifice unui drum judeţean”, a spus  Şerban Todorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here