Consilierii județeni au aprobat  în ședința extraordinară desfășurată joi, 7 septembrie a.c., înscrierea în Programul „Achiziţionarea de microbuze cu emisii reduse pentru transportul elevilor” derulat de Administraţia Fondului de Mediu. Autoritățile județene vor solicita 25 de milioane de lei, fonduri nerambursabile,  pentru achiziţionarea de microbuze „verzi”, respectiv electrice, hibrid sau alimentate cu gaz natural comprimat ce ar urma să fie utilizate pentru transportul elevilor. Aceste microbuze vor fi repartizate la unitățile școlare din  29 de localităţi din județul Brașov. Potrivit IȘJ Brașov, aceste microbuze ar urma să ajungă în: Tărlungeni; Buneşti; Cincu; Comăna de Jos; Prejmer; Moieciu de Jos; Ucea; Şercaia; Părău; Sâmbăta de Sus; Viştea; Bran; Beclean; Fundata; Feldioara; Hărman; Şoarş; Şinca Nouă; Rupea; Vama Buzăului; Teliu; Şinca; Hârseni; Budila; Caţa; Racoş; Măieruş; Ungra și Crizbav.

110 microbuze pentru școlile de la sate

Alte 110 microbuze vor ajunge la școlile din mediul rural pentru transportul elevilor.

  • ,,Am predat cheile a 110 microbuze, special concepute pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar de stat, către comunitățile noastre din mediul rural. Microbuzele, echipate cu 16+1 locuri pe scaune, vor servi comunitățile în care școlile sunt așezate la distanțe considerabile de casele elevilor“ a comunicat Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării.

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 26.806.618,30 de lei, iar furnizorul a fost Renault Comercial România SRL. Din județul Brașov vor primi microbuze școlile din Hârseni, Budila și Vama Buzăului.

  •  ,,Accesul la educație înseamnă, printre altele, și asigurarea unui transport sigur pentru toți elevii, indiferent de locul de unde provin. Microbuzele pe care le-am predat   autorităților locale sunt o măsură concretă de sprijin pentru elevii din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare. Prin această măsură, ne dorim să prevenim abandonul școlar și să asigurăm egalitatea de șanse. Această investiție este o dovadă a angajamentului nostru pentru o educație de calitate, accesibilă tuturor copiilor din România“ a precizat ministrul Veștea.

În perioada 2013-2016, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a achiziționat și predat autorităților locale alte 2.163 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor, iar 196 dintre acestea au fost donate Guvernului Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here