Este perioada în care sătenii își fac aprovizionarea cu lemne de foc. Dar în același timp și perioada în care lemnul de foc este ,,o afacere“ pentru cei care se ocupă cu administrarea pădurilor.  Pentru un mc de lemn se plătește de la 80 lei la 200 lei dacă ești proprietar de pădure, plus transportul pentru care se pretinte  cel puțin 600 lei/remorca încărcată cu 3 mc de lemn de foc. Cam aceeași sumă  cer și persoanele care  taie lemnul pentru a putea fi folosit în sobe sau centrale. Persoanele care nu  dețin suprafețe de pădure, scot din buzunare sume mult mai mari pentru a-și vedea în depozite lemnul de foc. Cel puțin 2000 lei pentu 6-7 mc de lemn de foc.

Și polițiștii sunt pe teren pentru a identifica neregulile la regimul silvic. La marginea satului Breaza, în zona fostelor CAP-uri, polițiștii au identificat o cantitate mare de lemne,    pentru care nu s-a putut stabili proveniența.

  • „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit faptul că, în zona unor foste grajduri C.A.P., din localitate, se află o cantitate de material lemnos, evaluată de reprezentanții silvici la 26,69 mc., de esență rășinoase, ce nu poate fi identificată din punct de vedere al provenienței. În cauză, materialul lemnos a fost confiscat și a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Voila, urmând a se efectua verificări, în continuare, cu privire la aspectele descoperite”, au explicat polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here