FOTO G4Food

Compania israeliană Pluri produce cafea crescută în laborator, transmite Israel21c.org citată de G4Food. Inițiativa vine în contextul în care 50% din terenul arabil pe care poate fi cultivat arbore de cafea ar putea fi pierdut din cauza schimbărilor climatice.

Cafeaua produsă în laborator este unul dintre proiectele PluriAgtech, noul braț al companiei dedicat dezvoltării de tehnologii inovative în sectorul alimentar. Pluri activează de peste 20 de ani în sectorul farmaceutic, unde a dezvoltat produse bazate pe celule extrase din placente umane.

„Totul pe această planetă este construit din celule. Noi suntem construiți din celule, animalele noastre, plantele noastre – totul este construit din celule”, a declarat directorul executiv și președintele Pluri, Yaky Yanay.

Cum este produsă Pluri Coffee

Compania și-a propus să cultive în laborator cafea cu un impact minim asupra mediului. Pluri extrage celule de cafea din boabe și frunze. Apoi, celulele sunt introduse în bioreactoare care produc ceea ce Michal Ogolnik, șefa programului, numește „așchii”. „Bioreactorul simulează condițiile din lumea reală. Acesta oferă plantei biomasa de care are nevoie, care este în principal apă și glucoză, și menține temperatura și alte elemente de care are nevoie pentru a crește”, explică ea.

Bioreactoarele Pluri pot produce cafea tot anul. Așchiile produse de acestea sunt apoi uscate și coapte. Ulterior, din ele poate fi preparată cafea.

Tehnologia folosită de companie utilizează doar 2% din apa necesară în producția tradițională de cafea.

Ogolnik spune că prin noua metodă pot fi salvate de la dispariție aromele de cafea provenite de la specii de arbori care sunt pe cale de dispariție din cauza schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here