Modernizarea  iluminatului public din comuna Beclean a aprins   spiritele în plenul Consiliului Local desfăşurat luni, 16 septembrie 2019, începând cu ora 9.00.  Investiţia în valoare de 519.314,95 lei  a fost agreată doar de patru consilieri locali, în timp ce şapte dintre ei s-au abţinut sau au votat împotrivă.   Dacă ţinem cont de votul aleşilor locali, în comuna Beclean sistemul de iluminat public nu va fi modernizat în acest an. Asta în condiţiile în care cetăţenii prezenţi la şedinţa extraordinară au susţinut că investiţia este necesară şi trebuie realizată.

  •   ,,Am venit în faţa dumneavoastră cu acest proiect de hotărâre în urma discuţiilor noastre legate de  iluminatul public. După cum ştiţi, am depus acest proiect pentru finanţare  la   Ministerul Dezvoltării Rurale la Programul de Dezvoltare  Locală, PNDL II, dar nu s-a aprobat finanţarea.  Am încercat să accesăm  fonduri europene, dar pentru astfel de  investiţii nu au fost deschise linii de finanţare. Având în vedere proiectele colegilor din Ţara Făgăraşului care folosesc bugetul local pentru finanţarea investiţiei similare, am ajuns şi noi la această soluţie care este viabilă şi care înseamnă înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat şi  extinderea reţelei. Vom   plăti de la bugetul local timp de 4 ani, suma de 10.500 lei pe lună şi vom avea un lucru bine făcut.  Mai mult, ştim cu toţii că am avut evenimente neplăcute pe DN 1, când au murit oameni pentru că nu a fost lumină suficientă.  Vă rog să vă gândiţi bine,  această investiţie este utilă pentru comună. În prezent achităm lunar către Electrica facturi de 4.000 – 6.000 lei la care se mai adaugă şi mentenanţa. Dacăvom face această  investiţie valoarea facturilor va scădea” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.
  •   Şase consilieri locali s-au abţinut la vot spunând că nu vor să îndatoreze comuna, iar altul a fost împotrivă.  ,,Nu cred că este cazul să îndatorăm comuna cu 10.000 lei/lună, cred că sunt alte investiţii mai importante la noi în comună. De ce să-i îndatorăm pe urmaşii noştri” au spus unii consilieri. (Carla TATU)

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here