Clinica CNNA, centrul de diagnostic și tratament  din  Făgăraș, are noi dotări pentru tratamentul pacienților. Conducerea clinicii a achiziționat două aparate noi, performante, pentru cabinetul de kinetoterapie. Este vorba despre aparatul de elongație vertebrală pentru afecțiunile coloanei vertebrale și un aparat pentru recuperarea mobilității membrelor inferioare. Pentru a arăta beneficiile noilor achiziții pentru pacienții clinicii, am stat de vorbă cu medicul Elena Costea și cu Dora Ionescu, kinetoterapeutul clinicii.

,,Deja am avut rezultate bune pentru pacienți“

,,Avem două achiziții de recuperare medicală pentru cabinetul de kinetoterapie, un aparat de elongație vertebrală pentru afecțiunile coloanei vertebrale. De exemplu,  hernia de disc care nu este complicată. Aparatul acționează asupra discurilor care nu sunt patologice printr-un proces de vacuum. Am început déjà să lucrăm cu acest aparat și am avut  rezultate foarte bune. O pacientă din București, de 29 de ani, cu afecțiuni în zona  cervicală a avut rezultate foarte bune după 10 ședințe. Aflase de acest tip de tratament și fiind de loc din Făgăraș a preferat să vină la noi pentru tratament. Al doilea aparat adus la clinică este un aparat de mobilizări pasive  la membrele inferioare. Se ocupă de aceste terapii un bun specialist în kinetoterapie, Dora Ionescu“ a explicat medicul Elena Costea de la CNNA.

 ,,Pacientul trebuie să aibă RMN sau o radiografie“

  • ,,Acest aparat pentru coloana vertebrală este o masă de elongație unde se face elongație lombară și cervicală. Pacientul este întins pe masă, va fi prins cu   centuri, iar aparatul va face elongația. Bineînțeles vom pregăti, seta, aparatul înainte în funcție de greutatea pacientului. Coloana trebuie să fie perfect plană pe pat. Pentru cervical, pacientul va fi așezat invers pe pat, se pune un ham special pentru elongația cervicală și de asemena  setăm greutatea pacientului. O aplicație/tratament  poate dura 15-25 minute. Pacientul trebuie să vină neapărat cu un RMN sau o radiografie, altfel nu putem face acest tratament. A doua achiziție, este un aparat pentru recuperarea mobilității membrelor inferioare,   pacienți cu proteze de șold, cu fracturi de femur, glezne, gambă, tibie. Deja avem pacienți cărora le aplicăm acest tratament“ a explicat kinetoterapeutul clinicii, Dora Ionescu.

 CNNA, clinica medicală privată, funcționează de 10 ani la Făgăraș

CNNA este centrul de diagnostic și tratament înființată  în 2012 cu scopul de a asigura servicii medicale fiecarei persoane. Întregul personal este calificat pentru a oferi servicii profesionale bazate pe un suport tehnologic de înaltă calitate. Centrul funcționează în strada 13 Decembrie, nr. 25.

  • ,,Dacă  oamenii au şansa să nu mai rămână invalizi ca pe vremuri este foarte  important  să se trateze atunci când au nevoie.  La Centrul de tratament şi diagnostic, CNNA din Făgăraş avem aparatură performantă, de ultimă generaţie, diversificată. Pe bază de electroterapie avem tot ce există  în prezent şi pe plan mondial. Toate  formele de curenţi de joasă, medie şi înaltă  frecvenţă plus aparatele cele mai moderne care au apărut în ultimul timp, de drenaj enolimfatic, aparate pe bază de unde acustice, aparate Tekar care sunt pe bază de radiofrecvenţă.  Avem termoterapia umedă cu parafină, care este căutată şi foarte eficientă. Avem  posibilitatea de a face masaje medicale, kinetoterapie complexă pentru diferitele  afecţiuni reumatismale şi locomotorii, neurologice, metabolice ” explică  medicul Elena Costea.

Clinica privată CNNA din Făgăraş are contrat cu CJAS, iar pacienţii pot beneficia de gratuitate dacă se încadrează în limitele impuse de regulamentul casei de sănătate. Cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, pacientul poate fi consultat şi tratat gratuit sau compensat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here