FOTO doctorulzilei.ro

Colonul extrage apa, unii nutrienți și electroliți din alimentele parțial digerate, iar resturile nedigerate, deșeuri solide numite fecale, se deplasează prin colon, sunt depozitate în rect și părăsesc organismul prin anus, potrivit Institutului Național de Cancer din SUA, arată doctorulzilei.ro.

Cu toate acestea, Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, a precizat că există numeroase tulburări care pot afecta capacitatea acestuia de a funcționa corect, cum ar fi cancerul colorectal, polipii de colon, colita ulcerativă, diverticulita sau sindromul colonului iritabil.

De aceea, este important să avem grijă de acest organ, iar o recomandare a Europa Press este să consumăm mere, deoarece sunt bogate în pectine, care ajută ca mișcările intestinale să înceapă să funcționeze mai bine, favorizând eliminarea toxinelor.

În plus, portalul portughez de sănătate, nutriție și wellness ‘Tua Saúde’ a indicat că merele conțin celuloză, hemiceluloză, lignină și fibre care cresc absorbția de apă în intestin, ajutând la formarea de fecale și la eliminarea lor, îmbunătățind problemele de constipație.

Acum, pentru a curăța colonul, Europa Press a dezvăluit o dietă de 72 de ore, care constă în:

  • Mâncați cât de multe mere doriți, dar fără să adăugați condimente sau alți aditivi.
  • O lingură de ulei de măsline la trezire și încă una la culcare.
  • Beți cel puțin trei litri de apă în diferite momente ale zilei și se recomandă să faceți acest lucru cu o oră înainte și cu o jumătate de oră după ce ați mâncat un măr.
  • Nu mâncați niciun alt aliment timp de 72 de ore.

Astfel, la sfârșitul dietei de 72 de ore, trebuie adăugate alimente ușoare, bogate în fibre, cum ar fi fructe, legume, supe, cereale etc.

„La finalul dietei, veți observa cum sănătatea intestinală se îmbunătățește simțitor. Această dietă nu trebuie făcută de mai mult de trei ori (la o distanță de patru luni între diete)”, informează Europa Press.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here