Scandalurile din legislativul de la Făgăraș se pare că s-au mutat la CJ Brașov, membrii PSD fiind ce-i care întrețin astfel de stări conflictuale. Consilierii județeni s-au întrunit  în ședință extraordinară luni, 19 iunie 2023, cu scopul de a-și alege noii șefi, după ce Adrian Veștea și-a dat demisia din funcția de președinte ca urmare a numirii în funcția de ministru al Dezvoltării. Potrivit anunțului de ședință, transmis și mass-media, aceasta fusese convocată de o treime dintre consilieri. De aici a pornit nemulțumirea consilierilor județeni PSD, care într-un final au și părăsit plenul.

Disensiuni de la semnături

Odată cu plecarea lui Adrian Veștea, aleșii județeni pare că nu se mai pot înțelege, deși fostul președinte al CJ Brașov le-a transmis  să renunțe la conflicte.  La începutul ședinței de plen, a fost numit „temporar” președinte de ședință liberalul Vasile Ungureanu, ca mai apoi lucrările să fie preluate de către vicepreședintele Szenner Zoltan, USR. Numirea lui Ungureanu a fost însă anulată după ce au existat disensiuni din partea grupului PSD pe tema votului secret. Astfel, Szenner Zoltan a preluat conducerea ședinței. Discuțiile nu s-au oprit însă, Adrian Iatan, PSD,    acuzând  că documentele aferente celor 3 proiecte de pe ordinea de zi sunt ilegale, respectiv că semnătura pe proiecte a consilierilor social-democrați a fost folosită fără acordul lor, în condițiile în care aceștia semnaseră doar pentru convocarea ședinței nu și pe conținutul proiectelor în sine. Așa se face că spiritele s-au aprins deși secretarul județului a explicat că toate documentațiile au fost refăcute și pe proiecte sunt doar cele 13 semnături ale aleșilor liberali și totul este perfect legal. Iatan a susținut că va sesiza Prefectura.

  • Materialele au fost încărcate ilegal. Considerăm că punctele sunt lovite de nulitate și le recomand colegilor să părăsească sala”, a precizat Iatan.
  • S-a refăcut documentația, suntem în cadru legal. Am intrat în această ședință într-o formă de legalitate absolută. Nu am intrat în ședință cu tabel fals de semnături”, a subliniat consilierul Ciprian Sterpu.
  •  ,,Odată cu plecarea lui Adrian Veștea s-a creat un vid de putere, practic documentele oficiale nu mai pot fi semnate, dar trebuie să se intre în normalitate.  Cred că un joc politic nu dă bine nimănui. De vineri nu mai pot fi semnate acte la nivelul Consiliului Județean. Ați semnat pe convocator s-a creat o greșeală care a fost remediată și suntem în perfectă legalitate”, a explicat vicepreședintele Șerban Todorică.

Aleșii PSD au părăsit sala

După mai multe discuții în contradictoriu, aleșii PSD au părăsit sala, iar la ședință au rămas doar consilierii PNL, USR și Pro România. Din cei 32 de consilieri prezenți inițial au mai rămas 24 după plecare celor de la PSD. În urma votului, a fost desemnat în funcția de președinte al CJ Brașov  Șerban Todorică, pe perioadă determinată.

  • Trebuie să avem în vedere că avem proiecte multe, mari și grele și numai împreună le putem realiza. În spatele realizării acestei investiții este foarte multă, dar și o echipă puternică. Vreau să fiu un partener real, știu să și ascult, știu să fac și treabă. Regret faptul că grupul PSD a ieșit din sală și că s-a creat această sincopă în ceea ce privește documentele care au stat la baza proiectelor de hotărâre”, a precizat Șerban Todorică.Pentru funcția de vicepreședinte a fost desemnat  consilierul liberal Ciprian Sterpu cu  23 de voturi „pentru” și un vot nul.  Vicepreședinte a rămas și Zoltan Szenner (USR).
  • ,,Vom depune o plângere penală în ceea ce privește faptele executivului din Consiliul Județean Brașov pentru că suntem în fața unor abuzuri de o gravitate extremă. Aceasta este o situație cu care nu-mi amintesc să mă fi întâlnit vreodată” a  transmis liderul grupului PSD din Consiliul Județean Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here