Comuna Beclean va accesa programele europene pentru a realiza investiţiile necesare fiecărui sat. Cel puţin aşa declară primarul Claudiu Motrescu, care s-a întâlnit cu ministrul  Fondurilor Europene miercuri, 11 noiembrie a.c. ,,Comuna are nevoie de fonduri pentru a realiza investiţiile mari ce se impun în fiecare sat.  Bugetul local nu poate suporta investiţiile de anvergură, fapt pentru care căutăm surse externe de finanţare. Ministrul Boloş ne-a prezentat programele care sunt în derulare şi care urmează să fie deschise  pentru a putea depune proiecte.  Ne-am propus să  realizăm din bani europeni trotuare, rigole, podeţe, asfaltarea tururor străzilor care nu au fost modernizate.  De asemenea, trebuie să găsim finanţarea pentru reţelele de canalizare din satele Boholţ şi Calbor” a spus primarul Claudiu Motrecu

Căminul de la Hurez aproape de finalizare

O investiţie demarată deja este reţeaua de canalizare pentru satele Beclean şi Luţa care se ridică la peste 12 milioane de lei.  ,,În prezent s-a realizat studiul de fezabilitate urmând să fie întocmit proiectul, după ce va fi scoala licitaţie. Vom folosi atât bugetul local dar şi fonduri guvernamentale pentru realizarea investiţiei” a declarat primarul Claudiu Motrescu. În grafic sunt şi investiţiile de la căminele culturale din comună. Lucrările la căminul cultural de la Hurez  s-au finalizat. ,,La acest obiectiv se mai lucrează la amenajarea curţii unde se montează stâlpii, băncuţe, etc. De asemenea, în aceste zile, se va dota şi bucătăria cu aparatura necesară” a mai spus primarul.

 Continuă lucrările la aducţiunea cu apă de la Calbor şi Boholţ

La Calbor şi Boholţ se continuă lucrările la aducţiunea cu apă. ,,Lucrările la aducţiunea cu apă în satele Calbor şi Boholţ continuă, ne ajută şi vremea, care permite efectuarea de săpături. Cu acest ritm al lucrărilor cu siguranţă ne vom încadra în termenul de finalizare a investiţiei” a spus primarul. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat la 5 iunie a.c., de către primarul comunei, Claudiu Motrescu, iar  firma de construcţii, Consal SRL din Braşov, s-a instalat cu utilajele în cele două sate.  Apa necesară  consumului provine de la 4 puţuri forate la adâncimea de 160 m pentru care s-a plătit, în 2014, suma de  400.000 de lei de la bugetul local. Pentru a putea fi folosită apa se vor introduce o staţie de clorinare şi alta de filtrare, după cum explică primarul Claudiu Motrescu. Lucrările la reţeaua de aducţiune vor costa 7.295.615 lei din care suma de 5.889.061  lei este alocată de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, aprobat în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here