Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Primăria Făgăraş, agent imobiliar
Primăria Făgăraş, agent imobiliar Email
Luni, 03 Iulie 2017 17:17

 

Trei terenuri şi două apartamente au primit votul Legislativului pentru evaluare şi cumpărare


     În Făgăraş, tranzacţionarea terenurilor şi apartamentelor este ca şi inexistentă, foarte rar înregistrîndu-se vreo vînzare de imobile.

 Tocmai de aceea agenţiile imobiliare care au funcţionat în municipiu şi-au închis birourile. Mai nou, Primăria Făgăraş este principalul cumpărător de locuinţe şi terenuri, motivul invocat fiind ,,dezvoltarea oraşului”. De cîteva luni, plenul CL Făgăraş aprobă ,,ca oportună şi de interes local achiziţionarea de imobile” şi totodată ,,demararea procedurii de evaluare” a acestora.

 

Terenuri pentru alte ANL-uri
 

     A fost aprobată recent evaluarea terenului din spatele catedralei ortodoxe, unde a fost bisericuţa din lemn, în vederea cumpărării de la proprietar. În ultima şedinţă ordinară a legislativului din data de 29 iunie a.c., a fost aprobată evaluarea unui teren în suprafaţă de 12.000 mp de pe strada Câmpului de la Schebesch Monica, Prună Corvin şi Prună Mariana. ,,Imobilul teren se situează în zona blocurilor ANL, achiziţionarea acestuia rezolvînd deficitul de teren necesar în vederea unor potenţiale proiecte de edificare locuinţe ANL. Aducem ca argument numeroasele cereri depuse la primărie” se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărîre. Un alt teren va fi achiziţionat, după evaluarea lui, de la Restea Emanuel şi Andreea. Este vorba despre 16.100 mp amplasaţi pe Şoseaua Combinatului care vor fi folosiţi tot pentru construirea de blocuri ANL, aşa cum arată referatul ce însoţeşte proiectul de hotărîre.
 

Două apartamente sociale
 

     Primăria Făgăraş are acordul Legislativului pentru a demara procedura de evaluare în vederea achiziţionării unui apartament pe strada Plopului, în blocul 2A. Locuinţa îi are ca proprietari pe Petru şi Angela Andronic. Imobilul a aparţinut fostei regii locale (RASC) şi a fost vîndută după 1992 chiriaşilor. Şi imobilul din strada Nicolae Bălcescu nr. 53 va fi cumpărat, acesta fiind înregistrat ca monument istoric. Este vorba despre două camere, bucătărie, pod şi elemente de uz comun. Acest imobil a fost cumpărat de actualul proprietar, Pal Viorica, de la Municipiul Făgăraş în baza HCL nr. 190/2005 la preţul de 21.083 lei. ,,Avînd în vedere deficitul de fond locativ al municipiului, de numărul mare al cererilor înregistrate, aproximativ 300, precum şi intenţia municipiului de reabilitare a imobilului care este încadrat în categoria monumentelor istorice” se explică în referatul proiectului HCL. Primăria Făgăraş s-a decis să achiziţioneze acest imobil după ce Direcţia Judeţeană pentru Cultură Braşov a refuzat să-şi exercite dreptul de preemţiune asupra locuinţei- monument istoric. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 620 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4315020

Horoscop zilnicZiare