Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Etichete obligatorii pentru legume şi fructe
Etichete obligatorii pentru legume şi fructe Email
Luni, 17 Iulie 2017 21:37

 

      Persoana care-şi face cumpărăturile din piaţă trebuie să ştie că legumele şi fructele puse în vînzare trebuie să fie marcate cu eticete speciale. În cazul în care la tarabe nu sînt afişate la loc vizibil aceste etichete, cumpărătorii pot reclama vînzătorul la autorităţile de control. Eticheta trebuie să aibă specificat pe ea preţul şi denumirea produsului, localitatea de origine şi data de producţie. Cel puţin aşa informează Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov invocînd necesitatea respectării legislației in vigoare. La art.14 alin (1) si (3) din Legea 145/2014 se prevăd urmatoarele:

 Comercializarea produselor din sectorul agricol obținute din gospodăria /ferma proprie de către producătorii agricoli persoane fizice se face pe baza documentului de identitate, a atestatului de producător şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. Producătorii agricoli au obligația afişării la locul de vînzare a etichetei de produs, care conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului şi prețul de vînzare. ,,Inspectorii din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov - Serviciului Monitorizare, Inspecții tehnice şi control, prin atribuțiile pe care le au, verifică dacă toate loturile de legume şi fructe expuse la vînzare sînt etichetate în mod corespunzător, dacă documentele care atestă proveniența respectiv atestat de producător, carnet de comercializare, act de identitate sînt valabile la data controlului.
 

     Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov asigură activitatea de prevenție, îndrumare, consiliere şi în cazul în care se vor întîlni situații neconforme se vor aplica şi sancțiuni conform legii, în funcție de gravitatea faptei.
     In acelaşi timp, pentru respectarea Ordinului 225/2017 privind etichetarea produsului pepeni comercializat de producătorii agricoli, Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov a transmis producătorilor – comercianți modelul de etichetă pe care trebuie să o afișeze fiecare la locul de vîzare a pepenilor.Eticheta trebuie afișată la loc vizibil, fără a se deteriora, putînd fi accesibilă cumpărătorilor şi organelor de control. Producătorii comercianţi vor avea asupra lor actul de identitate, atesatul de producător şi carnetul de comercializare completate corespunzător şi cu datele la zi” explică Georgeta Ujupan, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Braşov. Reclamaţiile s epot face la telefon: 0268 478529, Fax: 0268 470264 E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau direct la sediul acestei Direcţii.

Modelul de etichetă obligatorie
Denumire produs ........................................................
Localitatea de origine ..................................................
Data obţinerii produsului .............................................
Preţul de vânzare .......................................................

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 591 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4212135

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare