Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Etichete obligatorii pentru legume şi fructe
Etichete obligatorii pentru legume şi fructe Email
Luni, 17 Iulie 2017 21:37

 

      Persoana care-şi face cumpărăturile din piaţă trebuie să ştie că legumele şi fructele puse în vînzare trebuie să fie marcate cu eticete speciale. În cazul în care la tarabe nu sînt afişate la loc vizibil aceste etichete, cumpărătorii pot reclama vînzătorul la autorităţile de control. Eticheta trebuie să aibă specificat pe ea preţul şi denumirea produsului, localitatea de origine şi data de producţie. Cel puţin aşa informează Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov invocînd necesitatea respectării legislației in vigoare. La art.14 alin (1) si (3) din Legea 145/2014 se prevăd urmatoarele:

 Comercializarea produselor din sectorul agricol obținute din gospodăria /ferma proprie de către producătorii agricoli persoane fizice se face pe baza documentului de identitate, a atestatului de producător şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. Producătorii agricoli au obligația afişării la locul de vînzare a etichetei de produs, care conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului şi prețul de vînzare. ,,Inspectorii din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov - Serviciului Monitorizare, Inspecții tehnice şi control, prin atribuțiile pe care le au, verifică dacă toate loturile de legume şi fructe expuse la vînzare sînt etichetate în mod corespunzător, dacă documentele care atestă proveniența respectiv atestat de producător, carnet de comercializare, act de identitate sînt valabile la data controlului.
 

     Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov asigură activitatea de prevenție, îndrumare, consiliere şi în cazul în care se vor întîlni situații neconforme se vor aplica şi sancțiuni conform legii, în funcție de gravitatea faptei.
     In acelaşi timp, pentru respectarea Ordinului 225/2017 privind etichetarea produsului pepeni comercializat de producătorii agricoli, Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov a transmis producătorilor – comercianți modelul de etichetă pe care trebuie să o afișeze fiecare la locul de vîzare a pepenilor.Eticheta trebuie afișată la loc vizibil, fără a se deteriora, putînd fi accesibilă cumpărătorilor şi organelor de control. Producătorii comercianţi vor avea asupra lor actul de identitate, atesatul de producător şi carnetul de comercializare completate corespunzător şi cu datele la zi” explică Georgeta Ujupan, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Braşov. Reclamaţiile s epot face la telefon: 0268 478529, Fax: 0268 470264 E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau direct la sediul acestei Direcţii.

Modelul de etichetă obligatorie
Denumire produs ........................................................
Localitatea de origine ..................................................
Data obţinerii produsului .............................................
Preţul de vânzare .......................................................

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 616 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311687

Horoscop zilnicZiare