O delegaţie de oficialităţi şi funcţionari publici ai autorităţilor administrative din raionul Ştefan Vodă din  Republica Moldova, se află, în perioada 4-7 octombrie, în vizită în judeţul Braşov, iar  marţi, 5 octombrie a.c., a fost primită  de preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.   Delegaţia formată din consilieri orăşeneşti şi funcţionari ai Primăriei Oraşului Ştefan Vodă, primari şi consilieri locali din nouă comune şi sate aparţinând raionului  este condusă de Vladislav Cociu, primarul oraşului Ştefan Vodă şi de preşedintele Asociaţiei Primarilor din acest raion,  viceprimarul localităţii, Olga Luchian.  Vizita se înscrie în cadrul relaţiilor de parteneriat şi bună colaborare pe care Judeţul Braşov şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJBV)le-au dezvoltat cu Raionul Ştefan Vodă încă din 2017. Atunci a fost semnată  o înţelegere de cooperare bilaterală care permite dezvoltarea unor proiecte commune. În baza acestui parteneriat,  Consiliul Judeţean Braşov a renovat  Şcoala Primară „Grigore Vieru” din oraşul Ştefan Vodă  şi a alocat fonduri pentru  reparaţiile necesare la Spitalul Raional Ştefan Vodă. Obiectivul vizitei oficialilor moldoveni este iniţierea unor înfrăţiri între localităţi din judeţul Braşov şi din raionul Ştefan Vodă, fiind propuse în acest sens discuţii cu 17 primari din judeţul Braşov interesaţi de acest tip de cooperare. Este vorba despre raşele Râşnov şi Rupea, dar şi comunele Beclean, Bran, Buneşti, Caţa, Hârseni, Jibert, Lisa, Mândra, Prejmer, Şinca Nouă, Şoarş, Ucea, Ungra, Viştea, Voila.

400.000 lei pentru spitalul din Stefan Vodă

Preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea le-a prezentat  oaspeților moldoveni proiectele de investiţii pe care le gestionează pe cele trei domenii prioritare: modernizarea domeniului sanitar, reabilitarea reţelei de drumuri judeţene şi construirea Aeroportului.

  • „Am alocat fonduri substanţiale pentru modernizarea spitalelor pe care le avem în subordine, am accesat finanţări europene pentru eficientizarea energetică a clădirilor şi dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriilor şi unităţilor de primiri urgenţe, am construit un spital modular de ATI-COVID.  De asemenea, am atras finanţări de la Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea corpului B al Spitalului Judeţean, precum şi de la Banca Mondială şi Ministerul Sănătăţii, pentru noua unitate de primiri urgenţe.  Ajutorul pe care am decis să-l acordăm colegilor din Republica Moldova pentru reparaţii la Spitalul Raional Ştefan Vodă, în cuantum de 400.000 de lei, o consider modestă – raportat la capacitatea noastră financiară, însă foarte importantă pentru autorităţile orăşeneşti şi raionale din Ştefan Vodă”, a spus Adrian-Ioan Veştea.

,,Vrem să învăţăm din experienţa Braşovului”

Vladislav Cociu, primarul oraşului Ştefan Vodă, a afirmat:  „Suntem încântaţi să fim la Braşov şi să învăţăm din experienţa voastră. Vrem să ştim cum sunt gestionate fondurile pe care le accesaţi în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Locală şi cum elaboraţi proiectele. Ne dorim să învăţăm din experienţa autorităţilor din judeţul Braşov şi să reuşim să punem bazele unor proiecte comune”. Delegaţia din Republica Moldova a vizitat Prima Şcoală Românească şi oraşul Râşnov.

1 COMENTARIU

  1. noi nu ne putem caca de foame si damla altii(rusofoni) bani.
    pana acum ei numai au primit,vad ca sunt obisnuiti sa vina sa ceara ,dar ei ce au dat Romaniei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here