Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Făgăraşul sub asediul urşilor
Făgăraşul sub asediul urşilor Email
Luni, 06 August 2018 18:41

 

     Pe străzile din centrul Făgăraşului s-au plimbat în voie duminică, 5 august a.c., în jurul orei 22.00, doi pui de urs. Animalele au fost văzute pe străzile Doamna Stanca, M. Eminescu şi Vasile Alecsandri. Făgărăşenii au sunat disperaţi la Poliţia Locală pentru a interveni înainte de a se produce vreo tragedie.

 Deşi s-au format patrule de intervenţie, ursuleţii nu au mai fost găsiţi. Șeful Poliţiei Locale, Lucian Petri, spune că astfel de situaţii vor mai fi în Făgăpraş pentru că urşii s-au înmulţit foarte mult. ,,Primul apel la dispeceratul Poliţiei Locale a fost înregistrat la ora 22.00, după care am avut alte zeci de apeluri de la locatarii de pe străzile Mihai Eminescu, Doamna Stanca şi Vasile Alecsandri. Persoanele care au sunat erau speriate şi unele dintre ele au sunat în mod repetat. S-a format o echipă de alertă cu reprezentanţii AVPS, Poliţia Locală şi Jandarmeria care a patrulat pînă dimineaţa la ora 6.00 în tot oraşul. E trist ce se întîmplă pentru că Făgăraşul nu a mai fost sub asediul urşilor. Considerăm că puii de urs au fost părăsiţi de mamă şi încearcă să supravieţuiască, să-şi caute hrană. Vînătorii cred că puii au cam un an. În zona centrală, în spatele clădirii BCR, a fost văzut unul dintre pui care a intrat într-o curte părăsită. De acolo i s-a pierdut urma. Poliţia locală a format două patrule, una acţionează în cartierul Combinat, iar cealaltă este mobilă. În urmă cu cîtva timp reprezentanţi de la Școala de Aplicaţie pentru Infanterie din municipiu au anunţat că în poligonul de tragere al unităţii militare care nu mai este folosit trăieşte o ursoaică cu pui. Le-am recomandat să solicite ajutorul AVPS Făgăraş pentru a face descinderi şi să ia măsurile legale. Astfel de situaţii vor mai fi pentru că s-au înmulţit urşii, iar împuşcarea lor este interzisă” a spus Lucian Petri, comandantul Poliţiei Locale. Reamintim că anul trecut, un urs a atacat persoane în zona Câmpului din Făgăraş, acestea ajungînd în spital cu răni grave.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 691 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270328

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare