Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Coşmarul Denisei
Coşmarul Denisei Email
Luni, 25 Februarie 2013 20:10

 

 

O fetiţă de 7 ani trăieşte un coşmar din cauza maladiei Lobstein sau ,,Boala oaselor de sticlă" În 7 ani a suferit 18 fracturi Şansa fetiţei de a deveni un copil normal este o intervenţie chirurgicală costisitoare care se poate realiza doar la o clinică de specialitate din Bucureşti

     De cînd s-a născut, Denisa Mocanu, o fetiţă care are acum 7 ani, nu s-a despărţit de gips. Nu poate merge, nu se poate juca precum copiii de vîrsta ei pentru că suferă de una dintre cele mai cumplite maladii care o obligă să rămînă la pat. Maladia Lobstein sau boala oaselor de stică i-au prtodus în cei 7 ani 18 fracturi la sistemul osos. Copila mai are însă putere să zîmbească între chinurile şi durerile pe care le îndură din cauza acestei boli. Mereu este veselă, vorbăreaţă şi optimistă. Denisa speră că va veni cît mai repede ziua în care se va putea juca alături de copiii de seama ei în parc şi în curtea şcolii.

 


Gips din prima zi de viaţă
 

 

     Orice mişcare bruscă îi provoacă dureri insuportabile iar oasele i se rup. Ajunge din nou la operaţie şi la gips. Denisa Mocanu şi-a acceptat destinul aşa cum este el, crud, cu o maturitate ce-i depăşeşte cu mult vîrsta. Deşi ţintuită la pat mai tot timpul, copila îşi găseşte tot felul de preocupări pentru a mai uita de durere şi disconfort. Părinţii trăiesc acest coşmar alături de fiica lor. Mai ales că ştiau despre boala fetiţei încă din timpul sarcinii cînd medicul ginecolog i-a avertizat că fătul va suferi de maladia Lobstein. Totuşi, Nadia, mama fetiţei, a hotărît să ducă sarcina pînă la capăt. ,,Eram tineri căsătoriţi şi abia am aşteptat să avem un copil. În primele luni de sarcină totul a fost bine, dar la şapte luni am primit vestea. Am crezut că nu pot să trec peste acest moment şi am hotărît împreună cu soţul să duc sarcina mai departe. Ca orice mamă m-am gîndit să nasc şi să-mi tratez apoi copilul. Am născut la Spitalul Municipal Făgăraş normal însă am plîns cînd medicii mi-au spus că micuţa s-a născut cu o fractură de femur stîng. În prima zi de viaţă Denisa a fost pusă în gips. Imediat am fost transferate la Spitalul de copii din Braşov" a povestit mama fetiţei, Nadia.

8 fracturi în 7 ani
 

     Cele mai multe fracturi le-a suferit Denisa la picioare. Pînă în prezent micuţa a suferit 18 fracturi. Pentru Denisa, fiecare fractură reprezintă un nou dosar medical pe care-l cunoaşte în detaliu şi-l relatează cu lux de amănunte oricui. Fetiţa ştie, de acum, totul despre boala ei. ,,De la 6 luni şi pînă a împlinit 3 ani a făcut tratament sub supravegherea medicilor cu perfuzii, cîte una pe trimestru. Denisa a stat pentru prima dată în fund cînd avea 8 luni" a spus mama fetiţei. ,,M-am obişnuit să stau în pat şi să mă joc. Îmi fac jocuri singură. Acum aştept operaţia să-mi pună tijă la un picior pentru că m-am săturat de durere şi de gips. Cea mai dureroasă fractură am avut-o între genunghi şi femur. Atunci m-a durut foarte tare. La fiecare fractură stau în gips cîte patru săptămîni.. Nu mai suport gipsul şi vreau să mă joc cu sora mea Daria. Îmi doresc să fiu sănătoasă să mă pot juca cu copiii. Colega mea de bancă mi-a promis că mă va învăţa să merg cu rolele. Deja îmi imaginez cum va fi şi cît de fericite vom fi împreună" a spus Denisa.

Supravegheată tot timpul
 

     Denisa a frecventat grădiniţa însoţită de mama ei. Acum este elevă în clasa a I-a la învăţătoarea Simona Cucu, iar tatăl ei i-a confecţionat un scaun special pentru a putea sta cît mai comod în bancă. Părinţii o supraveghează mai tot timpul atît la şcoală şi mai ales acasă. ,,De la început medicii mi-au spus să ne comportăm ca şi cu o coajă de ou. Ultima fractură a avut-o în luna iunie anul trecut. Au fost ani buni şi ani răi mă refer la anii în care Denisa a avut mai multe fracturi dar şi la anii în care Denisa nu a avut nicio fractură. Îmi aduc aminte de noaptea în care soţul a tuşit lîngă Denisa şi micuţa a tresărit şi s-a ales cu o fractură" a mai spus mama fetiţei.

Primar cu suflet mare
 

     Părinţii micuţei au studiat boala şi au încercat să găsească leacul. Denisa are şansa de a deveni la fel ca şi ceilalţi copii dacă va beneficia de o intervenţie chirurgicală la Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrie din Bucureşti. Vestea au primit-o în data de 12 februarie a.c. de la profesorul doctor Gheorghe Burnei de la această clinică. ,,Pacienta Denisa Mocanu de 7 ani cu diagnosticul de maladie lobstein, necesită tratament chirurgical şi are nevoie la acest moment de implanturi de tip fassier-duvall pentru femur- 2 bucăţi. Estimăm costul acestui produs în jur de 4000 de euro/ bucată. Spitalul nu poate asigura aceste implanturi" se arată în referatul medicului. Doctorul a hotărît în prima fază să intervină chirurgical doar la un picior, după care, în funcţie de evoluţie, să extindă tratamentul şi la celălalt picior. ,,Prin intermediul ziarului vrem să-i mulţumim primarului comunei Ucera, Marian Băcilă, care ne-a ajutat cu suma de 2000 de euro. Pentru noi este un început şi am prins curaj şi sperăm ca în cel mai scurt timp să putem ajunge la Bucureşti însă mai avem nevoie de încă 2000 de euro" au spus părinţii fetiţei. ,,Am aflat de suferinţa micuţei de la un prieten din Victoria mai exact de la Florin Istrate. Familia are domiciliul în Corbi şi în urma unui proiect de hotărîre pe care l-am prezentat în luna ianuarie a.c. la CL Ucea, am stabilit să ajutăm această familie cu suma de 2000 de euro. Nu este primul ajutor de acest gen. Mai multe familii din comună au beneficiat de ajutor din partea noastră în caz de incendii sau boli deosebite" a spus primarul comunei Ucea, Marian Băcilă. (Carla TATU)

SOS Denisa Mocanu
 

     Cine o poate ajuta pe Denisa Mocanu o poate face donînd sume de lei în contul deschis la BCR pe numele familiei Mocanu. Contul este RO68RNCB0318054830530001.

Comments
Comentariu nou Cautare
Iulian  - de ce?   |26-02-2013 12:54:59
De ce nu aveti buton ptr facebook,astfel ar fi mai simplu sa facem cunoscut
drama acestor familii si sa-i ajutam? Plus ca va faceti si voi reclama!
Maria Anca  - Adresa....   |27-02-2013 19:19:20
Poate ne scrieti si adresa din Corbi,sigur se vor gasi oameni de bine,s-o ajute
pe aceasta fetita.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 744 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270332

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare