Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Număr record de piloţi la raliul de la Făgăraş
Număr record de piloţi la raliul de la Făgăraş Email
Luni, 10 Iulie 2017 19:38

 

 

      Campionatul de îndemînare auto desfăşurat sîmbătă, 8 iulie 2017, începînd cu ora 10.30, a transformat Centrul Vechi al Făgăraşului într-un adevărat teren competiţional pentru pasionaţii de automobilism, posesorii de maşini de serie şi modificate, dar şi pentru spectatorii făgărăşeni. Internaţional Autotest Challenge 2017 s-a aflat pentru al treilea an consecutiv la Făgăraş cînd competitorii s-au ,,luptat” pentru Troferul Cetatea Făgăraşului.
     Organizatorul competiţiei a fost şi de data aceasta ,,GT Auto Club Sportiv” Bucureşti, Primăria Făgăraş şi sponsorii locali printre care Service Kalu, Club NNN şi Laguna Albastră. 

Iubitorii de senzații tari și amatorii de adrenalină au putut urmări peste 70 de maşini preparate special pentru a participa în competiţie, dar şi pe cei mai îndemînatici conducători auto la volanul bolizilor. Au intrat în competiţie 69 de piloţi veniţi din toată ţara, Sibiu, Braşov, Sf. Gheorghe, Cluj, Bucureşti, Piteşti, Ploieşti, etc, care şi-au dovedit măiestria în executarea unor manevre de mare precizie și finețe printre jaloane, contra cronometru. S-au înregistrat 74 de porniri în cursă, iar 10 făgărăşeni s-au aflat pe lista piloţilor. Concurenţii trabuia să străbată traseul de concurs stabilit pe aleile din centrul vechi al municipiului care a fost bine securizat de organizatori pentru a se evita orice risc şi pericol atît pentru concurenţi cît şi pentru spectatori. Au ajuns la Făgăraş atît piloți experimentați, posesori de automobile de competiție, cît și șoferi amatori cu mașini de stradă, femei şi copii. Organizatorii au făcut grupe de concurs pentru fiecare categorie de piloţi. Cel mai experimentat pilot a fost un bărbat de 63 de ani din Bucureşti, iar cel mai tînăr concurent a fost un băiat de 11 ani din Cluj.

Cei mai buni timpi de concurs, premiaţi
 

     Motoarele turate, piruetele şi slalom-ul printre jaloane au făcut deliciul sutelor de făgărăşeni prezenţi la raliu. Concursul s-a întins pînă după ora 16.30 cînd a avut loc premierea. Cei mai buni timpi, la fiecare categorie de concurs, au fost obţinuţi de următorii piloţi:

- Grupa Debutanți (D): Clasa D1 - cu puterea până la 100 CP: Nicolae Codaia (39’26’’), Ioan Cherecheş (40’62’’), Bernard Szabolcs (40’84’’)
Clasa D2 - cu puterea între 100 și 150 CP: Csaki Botond (39’87’’), Anastasiu Andrei (40’06’’), Manta Adrian (40’06’’)
- Grupa Juniori (J) Clasa J1: Duma Bogdan de 11 ani (44’99’’)
Clasa J2 - cu vârsta între 14 și 18 ani: Kiss Szilard: (38’35’’) , Hancu Vlad (39’21’’), Pascu Piter (40’51’’)
- Grupa Avansați (A):
- Clasa A1 - automobile cu cilindreea nominală pînă la 1600 cmc: locul I: Surubariu Mihai (37’07’’), Niţurad Florian (37’97’’), Hâncu Remus (38’22’’)
- Clasa A2 - automobile cu cilindreea nominală între 1600 și 2000 cmc: Triplică Cosmin (36’35’’), Teodorescu Andrei (37’34’’), Burcea Alin (38’),
-Clasa A3 - automobile cu cilindreea nominală între 2000 și 3000 cmc: Bodo Barna (39’03’’)
- Clasa A4 - automobile cu cilindreea nominală peste 3000 cmc: Băluţ Adrian (38’28’’), Ienăşel Cătălin (38’92’’), Popa Radu (40’21’’)

- Grupa Modificate (M)- automobile modificate (caroserii ușurate substanțial, scurtate, alte motorizări, etc.): Cosmin Triplică, Surubaru Mihai şi Biliboc Csongor Geza.
Au fost premiaţi, de asemenea, primii trei clasaţi Open, echipe și cel mai bun timp al zilei. Băluţ Adrian şi Nae Ţăranu au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cîştigătorii au fost răsplătiți cu diplome, cupe oferite de NNN Făgăraș, premii de la Metabond, Tegee International, vinuri spumante Angelli, înghețată Avanti și service de roți gratuit de la AutoZone - Vianor, pentru toți piloții participanți în concurs.

 

 

 

 

 Adrian Băluţ: Pentru mine înseamnă hobby
 

     ,,A fost un eveniment despre care pot vorbi la superlativ. Această cupă se află pentru a treia oară la Făgăraş şi am avut un număr maxim de membri, undeva la 69 şi 74 de porniri. Pot spune că organizarea a fost foarte bună, s-au implicat Jandarmeria, Poliţia Locală, Pompierii, SMURD, dar nu au fost probleme. De la Făgăraş am avut 10 piloţi, marea majoritate la categoria debutanţi. Eu particip a 3-a oară şi după timpii obţinuţi voi lua locul I. Aşteptăm decizia şi la open. Pentru mine o astfel de implicare şi competiţie înseamnă hobby. Am avut în concurs toate categoriile de vîrstă. A participat un veteran al competiţiilor, pilot de 63 de ani, multiplu campion la viteză în coastă, iar cel mai tînăr este un băiat de 11 ani din Cluj. În viitor, peste ani, băiatul acesta va fi campion cu siguranţă. O etapă viitoare va fi organizată la Vâlcea, anul viitor. Noi sperăm, cu implicarea Primăriei Făgăraş, să organizăm o etapă intermediară în septembrie tot în Făgăraş” a spus Adrian Băluţ, unul dintre sponsorii locali ai evenimentului prin Service Kalu, imediat după încheierea raliului adăugînd că pentru o astfel de competiţie cheltuielile pilotului ajung pînă la 1000 euro, excluzînd valoarea automobilului (taxe de înscriere, anvelope, etc).

Teodor Gheorghe: Acest concurs, un pas spre automobilism
 

     ,,Cu plăcere revin la Făgăraş, şi voi reveni şi în continuare. Pot spune că am fost ,,forţat” să revin de calităţile pe care le au cei care reprezintă Făgăraşul, spectatorii sufletişti care vin la eveniment, de fiecare dată, în număr mare, piloţii care se implică şi în organizare şi Primăria. Etapa de faţă aduce unele modificări prin care ne-am aliniat preferinţelor celor tineri. Am renunţat cu greu la concursul de îndemînare mers cu spatele şi am adaptat concursul la ceea ce vor tinerii, elemente de viteză cu elemente uşor de memorat, elemente mai atractive. Ne adresăm unui public numeros, junori de la 10-18 ani, avem un concurrent de 11 ani , pînă la peste 60 de ani. Îl avem pe Mihai Alexandrescu de 63 ani, campion mondial. Avem şi o grupă feminină. Este un număr impresionant de concurenţi faţă de etapele trecute. Pe ei nu-i atrag neapărat premiile deşi avem produse diferite, avem diplome, cupe frumoase, şampanie de la Angelli. Piloţii vin din plăcerea de a concura, un pas spre automobilism” a declarat Teodor Gheorghe, preşedintele clubului organizator al cupei de la Făgăraş.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 664 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311672

Horoscop zilnicZiare